Twente pobjedom nad Heraclesom izbio na vrh tabele
Dušan Tadić, asistent i strijelac u večerašnjoj pobjedi

Eredivisie, 19. kolo

Twente pobjedom nad Heraclesom izbio na vrh tabele

Fudbaleri Twentea upisali su svoju desetu ovosezonsku pobjedu, a u okviru 19. kola holandske Eredivisie na svom su terenu sa 3:1 savladali ekipu Heraclesa.

Do vodstva su domaći igrači stigli sredinom prvog poluvremena, a asistenciju Tadića u 23. minuti na najbolji mogući način iskoristio je Promes koji je pogodio za 1:0. Bio je to rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme.

Samo deset minuta u nastavku trebalo je fudbalerima Twentea da povise vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Castaignos. Minut kasnije gosti su dodatno olakšali posao svom domaćinu u večerašnjem susretu obzirom da je Veldmate zaradio direktan crveni karton.

Uprkos činjenici da su veliki dio drugog poluvremena igrali sa igračem manje u polju fudbaleri Heraclesa uspjeli su golom Utha u 76. minuti smanjiti rezultata na 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio Tadić iz penala tri minute prije kraja utakmice.

Nakon ove pobjede Twente je privremeno zauzeo prvu poziciju na tabeli holandskog prvenstva sa 37 bodova, koliko imaju i Ajax i Vitesse uz utakmicu manje.

Heracles je nakon ovog poraza ostao na 13. mjestu sa 22 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 19. kolo:
Twente – Heracles 3:1 (Promes 23, Castaignos 55, Tadic 87 / Uth 76) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.