Twente razočarao, Feyenoord siguran
Foto: EPA

Eredivizija

Twente razočarao, Feyenoord siguran

Edmir Škorić

Nogometaši Twentea poraženi su na  gostovanju kod Go Ahead Eaglesa, dok je Feyenoord uspješno odradio gostovanje u Groningenu.

Twente, trećeplairani tim prvenstva, zakazao je i na kraju izgubio od Go Ahead Eaglesa, kome je Antonioa golom u 34. minuti donio osmu pobjeu u prvenstvu.

Za razliku od Twentea, Feyenoord je danas bio uspješan gost u 27. kolu Eredivizije. Nogometaši iz Rotterdama su se probili na četvrto mjesto pobjedom kod Groningena, a strijelci su bili Schaken u 15., te De Vrij u 49. minuti.

U posljendjem susretu kola sastaju se Ajax i Cambuur od 16:30 sati. Podsjetimo da je Ajax lider sa 57 bodova ispred Vitessea, koji ima 52, dok Twente na trećem mjestu ima 49 bodova.

Eredivizija, 27. kolo:
G.A. Eagles - Twente 1:0 (Antonia 34)
Groningen - Feyenoord 0:2 (Schaken 15, De Vrij 49)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.