Twente se poigrao sa Alkmaarom i zasjeo na vrh

Gostujuća pobjeda od 3:0

Twente se poigrao sa Alkmaarom i zasjeo na vrh

A. Haznadarević

Osamnaesto kolo holandske Eredivisije otvorio je susret AZ Alkmaara i Twentea, u kojem je gostujući tim deklasirao AZ rezultatom 3:0.

Pobjedom na gostovanju kod Alkmaara, Twente je barem privremeno preuzeo vodeću poziciju od PSV-a, koji ima tri boda, ali i jedan susret manje.

 

Trebalo je gostima duže od jednog poluvremena da slome otpor Alkmaara, a prvi gol pao je tek u 47. minutu. Strijelac je bio Chadli, nakon asistencije Castaignosa.

 

Asistent prvog pogotka Castaignos, i sam se upisao u listu strijelaca u 75. minutu meča. Sedam minuta kasnije, AZ je ponovo primio gol, ovaj put je Chadli zabio svoj drugi, te ujedno treći pogodak za svoj Twente i pobjedu rezultatom 0:3.

 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 18. kolo

AZ Alkmaar - Twente 0:3 (Chadli 47, 82, Castaignos 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije