Twente siguran protiv Cambuura
Foto: EPA

Eredivizija, 21. kolo

Twente siguran protiv Cambuura

Edmir Škorić

Nogometaši Twentea slavili su kod kuće protiv Cambuura u utakmici 21. kola holandske Eredivizije...

Twente je u Enschedeu preokretom u nastavku savladao Cambuur i učvrstio se na trećoj poziciji na tabeli sa 40 bodova.

Ramon Leeuwin je s penala u 25. minuti doveo gostujući sastav u vodstvo, ali je u nastavku Twente s dva gola okrenuo rezultat. Prvo je Luc Castaignos u 54. izjednačio na 1:1, da bi Shadrach Eghan samo šest minuta kasnije pogodio za 2:1.

Konačnih 3.1 postavio je Rasmus Bengtsson desetak minuta prije kraja utakmice. U duelu NEC Nijmegena i Go Ahead Eaglasa nije bilo pobjednika (1:1). 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Rano je, u petoj minuti, domaćin poveo preko Michaela Higdona, ali je Deniz Türüç u 58. pogodio za konačnih 1:1. Ovaj bod je važniji domaćinu, koji je sada posljednje mjesto prepustio Waalwijku, koji večeras dočekuje PSV iz Eindhovena.

Eredivizija, 21. kolo:
Nijmegen - G.A. Eagles 1:1 (Higdon 5/ Turuc 59)
Twente - Cambuur 3:1 (Castaignos 54, Eghan 60, Bengtsson 79/ Leeuwin 25 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.