Twente u zadnjim sekundama do boda protiv Feyenoorda
Foto: EPA

Derbi bez pojbednika

Twente u zadnjim sekundama do boda protiv Feyenoorda

Edmir Škorić

Derbijem između Twentea i Feyenoorda u nedjelju je kompletirano 25. kolo holandske Eredivizije...

Feyenoord je u Enschedeu bio na pragu 14. pobjede, i to one u derbiju s Twenteom, no domaćin je u sedmoj minuti sudijske nadoknade uspio doći do pogotka.

Možda je Twente uoči ove utakmice slovio za blagog favorita zbog domaćeg terena i pojedinih statističkih pokazatelja, no gosti iz Rotterdama su na kraju bili bliže pobjedi.

Graziano Pelle je u 14. minuti na asistenciju Jean-Paula Boëtiusa pogodio za 1:0, a ovaj potonji se u 55. minuti i sam upisao u strijelce za 2:0. 

Uspio je Twente smanjiti u 68. minuti golom Luca Castaignosa, pa je uslijedio pritisak u posljednjih 20-ak minuta na gostujući gol. Martina je duboko u nadoknadi postigao gol za 2:2. 

Eredivizija, 25. kolo:
Twente - Feyenoord 2:2 (Castaignos 68, Martina 96/ Pelle 14, Boëtius 55)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.