Twenteu samo bod na gostovanju kod Waalwijka

Eredivisie, 18. kolo

Twenteu samo bod na gostovanju kod Waalwijka

Teme:

Fudbalerima Twentea nije pošlo za nogom da se pobjedom na gostovanju kod Waalwijka u premijernom susretu 18. kola holandske Eredivisie, makar privremeno bodovno izjednače sa liderom Vitesseom. Twente je golom Castaignosa deset minuta prije kraja meča uspio izvući remi (1:1).

Domaći tim u vodstvo je stigao u finišu prvog poluvremena. Tri minute prije odlaska na pauzu veliku radost domaćim navijači donio je Sno.

Gosti koji su u potjeri za prvo plasiranim sastavom Vitessea jednostavno kao da nisu imali snage, a do izjednačujućeg gola protiv vrlodobrog domaćina stigli su u 80. minuti golom već pomenutog Castaignosa.

Ipak, i ovaj bod osvojen večeras bio je dovoljan Twenteu da na tabeli, makar na kratko, preskoče Ajaxa i zauzmu drugu poziciju. Waalwijk je nakon ovog remija sa 15. napradovao na 14. poziciju.

Eredivisie, 18. kolo:
1:1 (Sno 42 / Castaignos 80) 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.