Twenteu samo bod u Utrechtu

Eredivizija

Twenteu samo bod u Utrechtu

Edmir Škorić

U nedjelju su na programu preostale četiri utakmice 26. kola holandske Eredivizije, a u prvoj su Utrecht i Twente remizirali sa 1:1.

Twenteu je bila neopodna pobjeda u Utrechtu da se dodatno primakne vodećem Ajaxu, no morali su se na kraju zadovoljiti remijem, 10. u ovoj sezoni.

Promes je goste iz Enschedea doveo u vodstvo u 18. minuti, ali na samom otvaranju drugog dijela Oar pogađa za 1:1, a do kraja je Utrecht uspio da sačuva taj rezultat.

Twente je sada durgoplasirani sa 49 bodova, dok Ajax ima pet bodova više uz utakmicu manje. Utrecht je na 13. mjestu sa 30 bodova. 

Dodajmo da su u toku susreti Feyenoord - Ajax, te Groningen - Cambuur. Od 16:30 sastaju se AZ Alkmaar i Waalwijka.

Eredivizija, 26. kola: 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Utrecht - Twente 1:1 (Oar 46/ Promes 18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.