Tymoschtschuk, Klose i 20 mil. eura za Džeku

Bavarci će biti aktivni u ljetnom prelaznom roku

Tymoschtschuk, Klose i 20 mil. eura za Džeku

Adnan Beganović

Iako je Bayern već sada u ovoj sezoni ostvario rezultate za svaki respekt, čelni ljudi bavarskog kluba počeli su razmišljati o igračkim pojačanjima za narednu sezonu, a njemački mediji uvjereni su da će naš reprezentativac Edin Džeko biti glavna meta trenutnog lidera Bundeslige u ljetnom prelaznom roku.

Prema pisanju njemačkih medija oko 50 miliona eura, koliko se procjenjuje da je Bayern zaradio nastupima u Ligi pvaka, biće odmah investriano u ekipu.

Smatra se da će taj novac biti namijenjen za novi ugovor Riberyja, te kupovinu niza novih igrača među kojima se spominje i ime Edina Džeke.

Njemački mediji špekulišu da su Bavarci za bh. "stroj za postizanje golova" Wolfsburgu spremni ponuditi Miroslava Klosea, Anatolya Tymoschtschuka i 20 miliona eura.

Iako nije htio izlaziti sa konkretnim imenima eventualnih pojhačanja Karl Heinz Rummenigge je potvrdio da će Bayern biti aktivan u ljetnom prelaznom roku.

"Naš cilj nije da popravimo stanje na bankovnom računu, već na terenu i želimo investirati u ekipu", rekao je za njemačke medije Karl Heinz Rummenigge.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti