Tymoshchuk: Bayern može osvojiti Ligu prvaka

Ukrajinac uvjeren u uspjeh svog tima

Tymoshchuk: Bayern može osvojiti Ligu prvaka

Anatoliy Tymoshchuk vjeruje da njegov tim može do trofeja Lige prvaka u ovoj sezoni. 

Bavarci su u prethodnoj sezoni na svom stadionu u finalu izgubili od Chelsea. Englezi su se popeli na krov Evrope nakon jedanesteraca. Ukrajinac se nada da će njegov tim ovaj put imati više sreće:

 

"U mojoj prvoj sezoni u Minhenu osvojili smo sve trofeje osim Lige prvaka, a ove sezone već smo osvojili Superkup, otvorili ligu sa nacionalnim rekordom i prvi smo na tabeli. Ove godine imamo odlične šanse da osvojimo sve, uključujući i Ligu prvaka." 

 

Bayern je u prethodne tri sezone, finale Lige prvaka igrao dva puta. Oba su izgubili, a Tymoshchuk misli da je Bayern zaslužio barem jedan trijumf: 

 

"U prethodne tri godine igrali smo dva finala. Nažalost izgubili smo oba. Iako smatram da smo zaslužili pobjedu u barem jednom od dva susreta. Ali fudbal je nepredvidljiv i zato je tako interesantan." 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Bayern naredni meč Lige prvaka igra na svom terenu protiv Lillea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.