U 2013. godini FIFA zaradila 72 miliona dolara
Foto: EPA.eu

Velika finansijka dobit

U 2013. godini FIFA zaradila 72 miliona dolara

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) u 2013. godini ostvarila je profit od 72 miliona dolara, objavljeno je u finansijskom izvještaju za 2013. godinu.

Prema informacijama koje stižu iz sjedišta ove organizacije finansijske rezerve FIFA-e sada iznose milijardu i 432 miliona dolara. 

U svom izvještaju FIFA je navela da je prošla godina donijela prihode od milijardu i 386 miliona dolara, dok su rashodi bili milijardu i 314 miliona. Rast finansijskih rezervi FIFA-e tipičan je za godinu koja prethodi onoj u kojoj će se održati Mundijal, dok se u marta 2015. godine očekuje se da će finansijski izveštaj za tekuću godinu biti još veći.

FIFA je saopštila i da je na ime poreza platila 17 miliona dolara za svoje pomoćne kompanije, među kojima je i firma koja se bavi nadzorom klađenja. 

Ipak, po kojem osnovu i kako su premije podijeljene, kao ni koliki dio je otišao predsjedniku FIFA Seppu Blatteru, nije objavljeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije