U Banjoj Luci prekinut post dug 423 dana

Borac pobijedio Zvijezdu 09

U Banjoj Luci prekinut post dug 423 dana

Admin Čaušević

Sluteći prema rezultatima u prva dva kola povratnička sezona u Premijer ligu bi za Borac mogla biti uspješna. 

Banjalučani su u prvoj rundi remizirali sa Željezničarom (0:0), a sinoć su s minimalnih 1:0 nadigrali Zvijezdu 09. Strijelac pobjedničkog gola bio je Stojan Vranješ.

Sa osvojena četiri boda nakon 180 minuta igre sigurnu u klubu mogu biti zadovoljni svi obzirom na značajne promjene u igračkom kadru tokom pauze između dvije sezone.

Sinoćnji meč na Gradskom stadionu značio je i prekid posta dugog 423 dana. Upravo toliko je prošlo od posljednjeg premijerligaškog meča Borca u Banjoj Luci, ali i posljednje pobjede prvaka BiH iz 2011. godine.

Popularni Velikan iz Platonove je prije sinoćnjeg posljednji ligaški meč na svom stadionu odigrao u 19. maja 2018. godine kada je golovima Petra Kunića sa 2:0 savladana tuzlanska Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da Borac ponovo postaje hit u gradu i Vrbasu pokazuju i podaci o broju prisutnih gledaoca na meču sa Zvijezdom. Prema podacima NFSBiH na tribinama se nalazilo oko 4.500 ljubitelja fudbala.

U trećem kolu izabranici Branislava Krunića će gostovati Tuzla Cityju i na Tušanj sigurno ne dolaze s bijelom zastavom pošto tuzlanski tim na startu sezone igra toplo-hladno.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi