"U Barceloni su mi rekli tada da ne učim španski već katalonski jezik, a odgovor im se nije svidio"

Petit se kaje što je tada potpisao za Blaugranu

"U Barceloni su mi rekli tada da ne učim španski već katalonski jezik, a odgovor im se nije svidio"

E. Čaušević

Bivši francuski fudbaler Emmanuel Petit priznao je da je najveća greška u njegovoj karijeri bila što je potpisao za Barcelonu na ljeto 2000. godine.

Katalonski klub je za 15 miliona eura tada kupio Petita iz Arsenala, te je ovaj veznjak trebao biti veliko pojačanje za Barcu. Međutim, Petit je u dresu Barcelone igrao samo jednu sezonu, a nakon toga otišao je u Chelsea.

Ovaj Francuz je tada za Barcelonu u La Ligi odigrao 23 utakmice i dao je jedan gol, no od njega se mnogo više očekivalo. No, 19 godina kasnije Petit je priznao da je odlazak u Barcu bila najveća greška njegove karijere.

Petit je bio u šoku već prvih dana kada je stigao u Barcelonu jer nije mogao da vjeruje šta su od njega u klubu tražili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Stigao sam u jako lošem trenutku. Postojao je rat u svlačionici između španskih i holandskih fudbalera. Nacionalizam je zaista blizu rasizmu. Kada sam došao rekli su mi da uopšte ne učim španski već da učim katalonski jezik. Odbio sam to i rekao sam da sam u Španiji, a oni su me ispravili i rekli da je to Katalonija", rekao je Petit i dodao.

"Nisam mogao da prihvatim te stvari što se dešavaju. Jednostavno nisam znao da je takva situacija u Barceloni. Danas je to mnogo bolje što se tiče kluba, ali tada je bio užas. Odlazak iz Arsenala u Barcelonu je za mene bila greška karijere".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user85
Čuj greška karijere!? Da nisi otišao zbog loše forme?
0 4
Heller
Ma gori od RSa.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi