U Barceloni vole utaju poreza, Neymar pred suspenzijom!
Foto:EPA

Pridružio se timskim suigračima

U Barceloni vole utaju poreza, Neymar pred suspenzijom!

S. Bošković

Brazilski klub Santos tražio je od FIFA-e da suspendira njihovog bivšeg fudbalera Neymara na šest mjeseci.

Santos smatra da je došlo do kršenja pravila o transferima igrača prilikom odlaska Brazilca u Barcelonu.

Ovaj transfer nalazi se pod istragom FIFA-e, te španskih državnih organa. Sumnja se da su prikazane lažne cifre prilikom uplate odštete. 

Prije Santosa, brazilski sud je odlučio da fudbaleru i njegovoj zamrzne svu imovinu. Vrijednost imovine se procjenjuje na 42 miliona eura. Prošlog mjeseca je tužilastvo u Sao Paulu optužilo Neymara zbog utaje poraze u visini od 16 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da porezni skandali potresaju Barcelonu govori i činenica da je tužba zbog utaje poreza podignuta protiv Lionela Messija, te Javiera Mascherana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.