U Barci razočarani, Tielemans odabrao Atletico

Talentovani Belgijanac u Atleticu?

U Barci razočarani, Tielemans odabrao Atletico

Edmir Škorić

Talentovani Belgijanac Youri Tielemans ima sjajnu sezonu u Anderlechtu, statistički vjerovatno najbolju do sada.

Mlada zvijezda Anderlechta povezuje se s Barcelonom i Bayernom i na ljeto će skoro pa sigurno napustiti Belgiju. Mada, čini se da njegov novi klub neće biti ni Barcelona, a ni Bayern.

Ugledni El Mundo Deprotivo zna koliko su Katalonci zapeli za Tielemansa, ali tvrde da je mladić pristao da ide u  Atletico Madrid i da Jorgandžije potajno rade na završavanju transfera.

Tielemansa također žele i klubovi poput Lyona, Evertona, ali je igrač odlučan da ide u Atletico, svjetan da je ovaj klub dao mnogim mladim igračima šansu i da je od mnogih napravio nezaustavljivu mašinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tielemans je odigrao 27 utakmica, postigao je 12 golova i upisao je osam asistencija u prvenstvu Belgije, dok je u Evropskoj ligi u osam mečeva postigao tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi