U BiH rešetao mreže, sada na Farskim otocima igra i radi kao - vrtlar

Krenulo mu odmah na startu sezone

U BiH rešetao mreže, sada na Farskim otocima igra i radi kao - vrtlar

Farski otoci prije nekoliko dana pridružili su se grupi zemalja u kojima se lopta kotrlja i pored pandemije koronavirusa.

Otvaranje sezone nije proteklo bez uzbuđenja, šampion je poražen od konkurenta za titulu, a pomalo neočekivano na gostovanju trijumfovao je i Fuglafjordur koji je s 2:1 pobijedio Skalu.

A za taj trijumf bio je zaslužan, ni manje ni više, nego nekada najbolji strijelac Prve lige Federacije BiH Uroš Stojanov koji je bio strijelac oba pogotka. Ovaj srbijanski internacionalac je na Farske otoke došao u januaru nakon što je prethodno igrao na Tajlandu.

"Agent me kontaktirao i pitao šta mislim o tome da dođem na Farske otoke. Pomislio sam, zašto da ne, svidjela mi se ideja o toj avanturi. Nisam mnogo potrošio vremena razmišljajući", rekao je Stojanov.

Ispričao je i kakve su mjere na Farskim otocima.

"Dezinfikovane lopte, određen broj ljudi na stadionu, nema pozdravljanja, nema proslavljanja gola, svako vodu pije iz svoje flašice... Važno je napomenuti da nam nisu smanjivali plate kao u većini zemalja", ističe Stojanov u razgovoru za Alo.

Od njegovog kluba se ne očekuje mnogo.

"Titula je osvojena posljednji put 1979. godine. Imaju i šest poraza u finalima kupa, tri puta su igrali Evropu, ali je prošle godine klub gotovo ugašen. Ostao je u ligi administrativnim putem. Sada kada je stiglo nekoliko pojačanja cilj nam je sezonu završiti negdje u sredini tabele."

Fudbal nije jedino ono čime se danas bavi. Dobio je i posao - vrtlara.

"Da, ali ništa posebno, lagan posao. Ponekad kosim travu ili, recimo, prevozim šta od alata, oruđa. Dobro dođe da se malo ubije vrijeme", kaže Stojanov.

Stojanov je u našoj zemlji najprije nosio dres Jedinstva iz Bihaća u čijem dresu je zabio 17 golova u 28 utakmica, a potom se okušao u Premijer ligi, u Zvijezdi iz Gradačca. I tu je zabijao golove...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije