Uroš Stojanov se raspucao na startu sezone na Farskim Otocima

Dao dva gola

Uroš Stojanov se raspucao na startu sezone na Farskim Otocima

Edmir Škorić

U subotu je počela nova sezona na Farskim Otocima i već su viđena neka iznenađenja.

Unatoč pandemiji koronavirusa, Farski Otoci su odlučili da se krene sa utakmicama, a aktuelni prvak KI Klasvik poražen je na svom terenu od B36 Torshavna sa 2:0. Pingel i Olsen su postigli golove u posljednjih 10-ak minuta za "tricu" gostiju na startu šampionata.

HB Torshavn je s 1:0 bio bolji od Steymura, a gol odluke postigao je Justinussen u 24. minuti. Mreže su mirovale u duelu Argira i Vikingura.

Runavik je s 3:1 bio bolji od Tvoroyrija, dok je Fuglafjordur s 2:1 bio bolji od Skale Itrottafelag. Dvostruki strijelac za goste bio je Uroš Stojanov, srbijanski napadač koji je igrao u BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stojanov je bio napadač Jedinstva iz Bihaća i Zvijezde iz Gradačca, a igrao je također u Srbiji, Crnoj Gori, na Kipru i na Tajlandu. Zimus je prešao u redove tima sa Farskih Otoka i među rijetkim je nogometašima koji danas uopće imaju mogućnost igranja utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije