U BiH stižu istražitelji za namještanje utakmica

Nova afera potresa Evropu

U BiH stižu istražitelji za namještanje utakmica

Evropu trese afera namještanja utakmica, nakon što je Europol objavio da je više stotina utakmica na Starom kontinentu bilo namješteno.

Kako se klupko počelo odmotavati, ustanovljeno je da se (čudno?) namještalo i u Bosni i Hercegovini, a za sada se špekuliše o oko desetak utakmica koje su pod posebnom prismotrom zbog sumnje da su bile namještene.

Za sada se ne zna o kojim se utakmicama radi, ali, kako saznaje SportSport.ba, početkom narednog mjeseca u Bosnu i Hercegovinu stižu posebni istražitelji koje je odredio Europol, u saradnji sa UEFA-om i Tužilaštvom u Bochumu.

Njihov zadatak će biti da ustanove (ne)regularnost u fudbalskim utakmicama, a ovo nije prvi put da istražitelji borave u Bosni i Hercegovini zbog namještanja utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije