U Birminghamu strpljivi, Zola neće dobiti otkaz
Foto: EPA

Podrška italijanskom treneru

U Birminghamu strpljivi, Zola neće dobiti otkaz

Engleski drugoligaš Birmingham pružio je podršku treneru Gianfrancu Zoli. 

Rezultati koje Birmingham u posljednje vrijeme bilježi pod Zolinim vodstvom nisu zadovoljavajući. Klub se trenutno nalazi na 18. mjestu, a iako su Britanci špekulisali da bi Zola u konačnici mogao da dobije otkaz, do toga neće doći. 

Čelnici kluba su maksimalno stali uz italijanskog trenera.

"Klub nije tražio novog trenera. Razumijemo frustracije zbog nedavnih rezultata, ali način na koji su navijači podržali ekipu u subotu, bio je tipičan primjer strasti, brige i želja za uspjehom. Svi smo ujedinjeni i stojimo uz Zolu, njegove pomoćnike i igrače u nadi da će pokušati igrati onaj fudbal koji svaki navijač zaslužuje da gleda", saopštili su iz Birminghama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zola je Birmingham preuzeo krajem prošle godine, a u 22 utakmice u svim takmičenjima ostvario je svega dvije pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti