U Borcu razočarani: Dogovor nije postignut, nekim ljudima neka je na čast
Velikan iz Platonove se svakodnevno susreće sa novim problemima

Banjalučani gube službenim rezultatom?

U Borcu razočarani: Dogovor nije postignut, nekim ljudima neka je na čast

Samir Mlaćo

Odigravanje susreta 7. kola Lige za opstanak između Borca i Mladosti iz Doboja kod Kaknja još uvijek je pod velikim upitnikom. Naime, Banjalučani su nekadašnjem treneru Vuletu Trivunoviću dužni 5.000 KM, dok dug prema nekadašnjem prvotimcu Fedoru Predragoviću iznosi 10.286 KM.

U Borcu do početka susreta protiv Mladosti koji se igra u subotu u 19 sati moraju dostaviti dokaz o izmirenju dugova, a to se prema svemu sudeći neće desiti.

"Danas u 11 sati ćemo održati press konferenciju na kojoj ćemo javnosti upoznati sa cijelom situacijom. Ono što je činjenica jeste da problem postoji, a to je već odavno, međutim sada je to i medijski poznato. Mi se svake sedmice susrećemo sa ovakvim stvarima", kazao je potpresjednik Borca Vico Zeljković za SportSport.ba.

"U suštini stanje je teško, ali kada bi se uradila analiza vidjelo bi se da mi trošimo među 5-6 klubova u državi. Imamo puno ovakvih situacija gdje moramo vraćati dugove, a potrošili smo i neke prijatelje kluba, jer zaista imamo veliki broj tužbi. Postoji realna mogućnost da izgubimo susret protiv Mladosti službenim rezultatom. Dogovora nema. Trivunović ne želi da se dogovara jer smatra da smo trebali ga zvati mnogo ranije, što je i logično, ali mi njega nismo zvali jer nismo imali riješenja. Morali smo platiti nekih "sto trivunovića", ali to ljudi neće da shvate. Neka im je na čast. Što se tiče Predragovića, njemu je bivša Uprava dala papir da se Borac odriče kompenzacije za treniranje te su tako klub uskratili za 2-3 veće cifre od trenutnog duga. Očekivao sam da će on zbog toga biti fleksibilniji, a mi smo tražili da se isplata duga odgodi do kraja prvenstva kada ćemo održati i donatorsko veče", dodao je Zeljković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radobolja
Hajde nadjite pare i ne zajebajite se.Mutevelije zenicke prave novu tabelu.
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi