Trener Borca ističe da se njegova ekipa nikome neće sklanjati do kraja prvenstva

Trener Borca nakon remija u Zenici

Vojvodić: Tragedija za ligu će biti ako ispadnu Čelik ili Borac

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Borca iz Banja Luke danas su remijem 1:1 u Zenici praktički riješili pitanje opstanka u Premijer ligi. Izabranici Darka Vojvodića odigrali su dobru utakmicu, mogli čak i dao tri boda, ali na kraju zadovoljni putuju kući.

Strateg gostiju sjajno je postavio danas igru gostiju, te je na kraju njegova ekipa osvojila vrijedan bod. Nakon utakmice pun emocija Vojvodić je istakao da mu je žao Čelika, te da će Borac do kraja igrati pošteno.

"Moji momci su danas pokazali kako se bori za svoj klub i svoj grad, mislim da je na kraju neriješen rezultat i najrealniji, iako da smo mi pobijedili, ali i Čelik ne bi bilo nezasluženo. Mislim da je tragedija za Premijer ligu, ako ispadnu Borac ili Čelik, jer ne možete svaki dan igrati u ovakvom fenomenalnom ambijentu. Ima još da se igra, nije još ništa gotovo, ali mi smo ovim bodom danas već uveliko zagazili u taj opstanak", ističe Vojvodić.

Osvrnuo se i na ovacije više od 8000 gledatelja danas na Bilinom polju

"Ja sam igrao za Čelik i moje ponašanje u tom periodu dok sam nosio crno-crveni dres bilo je jako ružno. Ja sam se to ranije već javno izvinuo i hvala im danas na ovom dočeku i ako ikako mognem ja ću im se na neki način odužiti, zaista im hvala na svemu", kaže trener Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegova ekipa će do kraja igrati pošteno i za ugled kluba

"Sigurno do kraja idemo pošteno, kao što moj kolega Mulalić nedavno izjavi, nikome se nećemo sklanjati. Možete računati da se nikome nećemo skloniti, niti puštati, kao što je to bio slučaj i danas", završio je Vojvodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lamela
Ma ne pametuj bez veze i ne uvlaci se na jeftin nacin u guzicu.Velez i Borac i Sloboda su pet puta veci klubovi od Celika pa su ispadali.
7 1
Novak Profilćić
vrijeme je da se i čelik ohladi .... godinama tavore na dnu PL-a
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi