U Brazilu ranjena dva navijača

Veliki navijački sukobi

U Brazilu ranjena dva navijača

Edmir Škorić

Policija u Sao Paulu potvrdila je sukob između dvije navijačke skupine u kojima su vatrenim oružjem upucana dva navijača, a oko 30 njih je pritvoreno. U neredima je učestvovalo oko 400 navijača jednog i drugog kluba.

Navijači Corinthiansa i Sao Paula u nedjelju navečer sukobili su se na trgu u centru Sao Paula gdje se upotrebljavalo sve i svašta, pa i vatreno oružje. Jedan navijač upucan je u ruku, dok je drugi u trbuh i za sada je u teškom stanju.

Policija tvrdi da se sukobilo oko 400 navijača, od čega ih je 30 uhapšeno. Dva navijača su optužena za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja te će protiv istih biti podignuta otpužnica.

Iste večeri u Rio de Janeiru sukobili su se navijači Flamenga s policijom, no na svu sreću niko nije ozbiljnije povirjeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.