U Čeliku kritikovali suđenje Jelića
Marinka Jelića optužili za zavjeru u tandemu sa Mijom Jelićem

Nova bitka u „ratu“ Zenice i Širokog

U Čeliku kritikovali suđenje Jelića

Iz Nogometnog kluba Čelik danas su sudiju Marinka Jelića iz Širokog Brijega optužili da je direktno uticao na njihov poraz (0:1) u 18. kolu Premijer lige BiH, a kojeg su doživjeli u subotu na stadionu „Pirota“.  

Smatraju da ih je sa mnogo svojih odluka svjesno oštetio, kažu, najviše jer je neopravdano isključio Adnana Zahirovića u trećem minutu utakmice.

U saopštenju za javnost Upravnog odbora NK Čelik piše kako je sudija Jelić radio po narudžbi svoga bliskog rođaka, Zlatana Mije Jelića, predsjednika NK Široki Brijeg. Cijeli „slučaj“ povezali su i sa žalbom Širokobriježana na nastup Philla Jacksona u susretu 17. kola za Čelik, a u kojem su Zeničani na „Bilinom polju“ deklasirali Širokobriježane - 3:0. Međutim, zbog žalbe upućene u NS/FS BiH sa „Pecare“, Takmičarska komisija saveza ovaj meč još nije registrovala postignutim rezultatom. 

Rođake Jeliće iz Čelika su optužili i da godinama zajedno rade na devalviranju njihovog kluba, omalovažavajući instituciju nogometa, te vrijednosti Zenice kao sportskog centra Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor Čelika, i pored poraza u Travniku, pohvalio je igrače i trenera Marina Bloudeka za, kako su kazali, izvanrednu partiju na „Piroti“.

Zanimljivo, čelnici Čelika izvini su se i svojim navijačima zabog, navode, „blamaže Jelića u Travniku“.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.