U Dinamo stiže još jedan Bosanac, transfer vrlo blizu

Bjelica želi bh. defanzivca

U Dinamo stiže još jedan Bosanac, transfer vrlo blizu

Na Maksimiru će se, po svemu sudeći, ponovo u upotrebu staviti fraza "Nema stranca do Bosanca".

U prošlosti neki od najboljih Dinamovih transfera u omjeru uloženog i dobivenog bili su baš oni iz BiH. Na Maksimiru su danas Armin Hodžić, Amer Gojak i Izet Hajrović, no kolonija bi se ovog ljeta mogla povećati, budući da se na Dinamovom radaru nalazi i Emir Dilaver.

Fudbaler koji je rođen u Tomislavgradu došao je u sukob s rukovodstvom Lechom, a upravo to želi iskoristiti Dinamov trener Nenad Bjelica, koji je prethodno doveo Dilavera u poljski klub.

"Ne znam šta bih rekao, ko ne bi došao u Dinamo ako može", rekao je Dilaver za Sportske novosti, ne demantirajući da postoji ozbiljna priča s modrim klubom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Gledajte, govori se, priča se, ja jako cijenim Nenada Bjelicu, nisam nikad radio s boljim trenerom. Bio je šok kada je otišao iz Lecha, jer je ovdje napravio sjajan posao. Dinamo je sigurno s njim pogodio."

Dilaver je inače po profilu bek, međutim, silom prilika postao je stoper i u mnogim medijskim izvještajima je najbolji stoper poljske Ekstraklase.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi