U duelu Kuzmića i Sinanovića slavio košarkaš Valladolida

Valladolid nakon prodzužetka do pobjede nad Joventutom

U duelu Kuzmića i Sinanovića slavio košarkaš Valladolida

Utakmicom između Joventuta i Valladolida otvoreno je sedmo kolo Endesa ACB lige. Slavio je Valladolid nakon produžetka, rezultatom 89:84. 

Joventut je bio u nešto boljoj poziciji pred ovo kolo sa jednom pobjedom više na svom kontu. Valladolid ove sezone igra solidno, a veliki doprinos gostima daje i naš Nedžad Sinanović. Joventut je bolje otvorio susret i kontrolisao igru i rezultat tokom cijele prve četvrtine. Nakon deset minuta igre vodila je ekipa iz Badalone, 19:10. Valladolid je već na polovini igre u drugoj četvrtini došao do prednosti. Napravili su gosti seriju 12:2. Do kraja se igralo koš za koš, pa je rezultat na poluvremenu utakmice bio, 31:30 za domaću ekipu. 

 

U nastavak susreta bolje je ušao Joventut i došao do nove dvocifrene prednosti, gosti su se još jednomm vratili u susret, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 55:51. Domaćin bolje otvara i posljednju četvrtinu i dolazi do plus 11 pet minuta prije kraja. Potom slijedi nova serija Valladolida, a svojom trojkom dvije minute prije kraja, Tripković je donio gostima izjednačenje. Već u narednom napadu gosti su vratili trojku i došli do nove prednosti. Kada su svi mislili da će domaćin slaviti petu pobjedu, Tripković je novom trojkom utakmicu odveo u produžetak. Nastavio je Tripković i u produžetku sa odličnom igrom, sa sedam vezanih poena donio je prednost svojoj ekipi, 85:80. Valladolid je uspio zadržati prednost i slaviti, 89:84. 

 

U domaćoj ekipi najefikasniji su bili Gaffney i Ehambe sa 16, odnosno 18 postignutih poena. Valladolid je u ovoj utakmici predvodio sjajni Uroš Tripković sa 27 postignutih poena. Ognjen Kuzmić je za Joventut postigao 6 poena, a tom učinku je dodao i devet skokova. U dresu Valladolida, Nedžad Sinanović je imao učinak od četiri poena i četiri skoka. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.