U finalu od 17 sati Legea – Olimpik
Kapiten Spahić predvodi ekipu Legee

Malonogometni turnir „Asim Ferhatović Hase“

U finalu od 17 sati Legea – Olimpik

U finalu 16. malonogometnog novogodišnjeg turnira „Asim Ferhatović Hase“ danas od 17 sati snage će odmjeriti Legea i sarajevski Olimpik.

Legea je i u trećem kolu upisala trijumf, savladavši selekciju Oslobođenja rezultatom 5:3. Ekipa u kojoj nastupaju Emir Spahić, Zajko Zeba, Josip Lokmer, Almedin Hota, Alen Spahić... ovim trijumfom osvojila je prvo mjesto u grupi B, bez izgubljenog boda, ostvarivši tri pobjede. Drugo mjesto pripala je sarajevskoj Bosni koja je u trećem kolu savladala Slaviju.  

Mnogo zanimljivije je bilo u Grupi A. Za prvo mjesto i plasman u finale borili su se Sarajevo i Olimpik i to protiv Vratnika i Željezničara. Prednost popularnih „vukova“ sa Otoke bila je činjenica da su svoj susret sa „Željom“ igrali nakon što su znali ishod utakmice Sarajevo – Vratnik.

Bordo tim je slavio pobjedu rezultatom 6:1, ali im to nije bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi, obzirom da je Olimpik bio bolji od premijerligaša sa Grbavice rezultatom 7:1, pa je u finale prošao zbog bolje gol razlike. Naime, Olimpik i Sarajevo imali su isti broj bodova (po sedam), a njihov međusobni susret okončan je remijem (6:6), pa je na kraju odlučila gol razlika prema kojoj je Olimpik bio bolji (plus 10 – 18:8), a Sarajevo je grupnu fazu okončalo sa gol razlikom 14:7.

U susretu za treće mjesto od 16 sati snage će odmjeriti Sarajevo i Bosna, dok je finalsni meč Legea – Olimpik na rasporedu od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije