U Foči nas je dočekao četnički pokret
Muminović ističe kako je u Foči doživio mnogo neugodnosti

Dženan Muminović, direktor MNK Orlić tvrdi

U Foči nas je dočekao četnički pokret

"U Foči smo pokradeni na sportskom terenu, a ljudski smo poniženi i izvrijeđani! To što se dogodilo nama ne bih poželio ni najvećem dušmanu.", kaže Dženan Džeka Muminović, direktor MNK Orlić.

Završnica prvenstva BiH za prvaka naše zemlje u malom fudbalu igrana je u Foči, novi prvak je postao trebinjski Leotar, ali čini se da će zbog svih dešavanja u ovom gradu rezultat ostati u drughom planu... Kako nam je ispričao Muminović, njegovi igrači, ali i treći učesnik play-offa doživjeli su pravi horor.

„Sve je namješteno! Leotar je morao biti prvak i to nam je rekao sudija Novo Panić. Sramota! Međutim, gore od toga je ono što smo doživjeli u Foči. Dočekani smo na nož. Moji igrači imaju traume nakon svega što se dogodilo. Izvrijeđani smo od strane Ravnogorskog četničkog pokreta. Sve je krenulo od prijema u hotel. U sobama naših igrača svježim sprejom bila su ispisana fašistička obilježja, od četiri „es“, mrtvačkih glava, do parola „Nož, žica Srebrenica“. U krevetu su bili veliki ekseri, u što se uvjerio moj igrač Muamer Kurto“, priča Muminović, dodavši:

„Kada smo sišli na ručak, dočekalo nas je 50 četnika, koji su pjevali četničke pjesme. Zbog sigurnosti smo morali napustiti Foču i preselili smo u Vitkoviće, u Federaciju, gdje su nas odlično dočekali i prihvatili. Ovom prilikom im se zahvaljujem od srca. Isto veče smo igrali utakmicu protiv Leotara, a na tribinama je bio neviđen prizor. U lice su nam psovali majku tursku. Zbog skandiranja „ubij, zakolji da Turčin ne postoji“ Salem Prolić, jedini zvanični predstavnik Saveza, te glavni sudija Dragan Skakić u nekoliko navrata su prekidali utakmicu.“

Muminović je ispričao i drugi dio priče, onaj koji se odnosi na MNK Ljubuški.

„Leotaru je protiv Ljubuškog trebala pobjeda od osam golova razlike. Ljubušacima je sinoć prijećeno, čak su pojedini igrači bili zarobljeni. Upadali su im u hotel, prijetili i vršili pritisak na sve načine. Pojedinci su dobili po 200 SMS poruka i morali su izgubiti sa osam razlike. Sramota je što niko nije stao u našu zaštitu. Pozivam sve u Savezu da ako ne mogu stati u kraj ovom divljaštvu, neka svi podnesu ostavke. Tokom dana sam zvao sve redom, ali niko se nije udostojio javiti ni na telefon“, ogorčen je Muminović.  

Muminović je za ponedjeljak najavio i održavanje pres konferencije na kojoj će o svim dešavanjima, dokumentovano obavijestiti kompletnu bh. javnost!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.