U Francuskoj počeo "šoping"
Lucas Barrios dolazi u Francusku?

U Francuskoj počeo "šoping"

Edmir Škorić

Ovog vikenda počeo je i transferski period u Francuskoj, pa je glavna tema svih tamošnjih medija odlazak i dolazak nekih igrača u klubovima.

Ko dolazi, ko odlazi? To su najčešća pitanja širom Francuske, budući da je od nedjelje zvanično otvoren transferski rok, pa su klubovi već krenuli u šoping.

Napadač Lyona mogao bi se vratiti u svoj rodni Brazil, jer kako navodi Foot1 Fluminense je spreman za Freda isplatit 5 miliona eura "lavovima". No, neizvjesno je hoće li Francuzi pristati na ovu ponudu, ili će Fred ipak napustit Gerland.

Južnu Ameriku bi Francuskom mogao zamijeniti i napadač  Lucas Barrios. Gore navedeni list piše kako se Nancy interesuje za usluge napadača Colo Coloa. Predsjednik Nancya Jacques Rousselot nije u potpunosti uvjeren u realizaciju ovog transfera, jer je kako on kaže, uvijek komplicirano dovođenje igrača iz Južne Amerike. Ipak, po svemu sudeći ovaj transfer bi mogao biti završen već u utorak, a Čileanci bi za Barriosa dobili 6,5 miliona eura.

U međuvremenu, Soke City nastavlja "juriti" Arunu Dindanea iz Lensa. Rumun Claudi Keseru je trenutno napadač Nantesa i nije u prvom planu "kanarinaca", pa Mercato365 javlja kako ga pozorno prate čelnici Getafea. Getafe se interesuje za ovog napadača još od vremena dok je Nantes igrao u rangu niže.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Saigrač Keserua Michael Gravgaard se takođe bori da impresionira trenera Elie Baupa, u protivnome morat će potražiti novu sredinu. Defanzivac Nantesa ipak vjeruje da će ostati u ekipi, jer mu je želja igrati na atlantskoj obali Francuske.

Tek je prvi dan prelaznog roka, pa možemo očekivati iz dana u dan sve zanimljivije ponude u i izvan francuskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.