U fudbalu pronašli spas: Prodavali su sendviče, utovarali kamione i radili na skeli
Zvijezde Premijer lige BiH u mladosti su se na razne načine snalazile. Neki su prodavali sendviče, radili u internet klubovima, drugi opet iznajmljivali ležaljke na moru.

Otkrili smo šta su nekada radili Avdukić, Crnov, Sarić...

U fudbalu pronašli spas: Prodavali su sendviče, utovarali kamione i radili na skeli

Dok slušamo o bogatim ugovorima koje premijerligaške 'face' svake godine spremaju u džep, lako je pomisliti kako je njima život doista jednostavan. 

Za mnoge od njih život nije bio bajka, a oni, mladi i poletni, jednostavno su morali da dođu do bilo kakvog novca kako bi barem donekle ispunili dio svojih tadašnjih snova. Da bi izbjegli rumene obraze svaki put kada roditelje pitaju za malo novca prije izlaska u grad, krenuli su u pronalazak bilo kakvog posla i tu onda počinje njihovo odrastanje, što će im kasnije pomoći da postanu još bolji ljudi bez obzira o kakvim se fudbalerima radilo. 

Prije nego što su zaigrali za Sarajevo, Željezničar, Slobodu i druge renomirane klubove iz naše zemlje, brojni fudbaleri poput Gorana Galešića, Elvisa Sarića i Asmira Avdukića bili su 'obični ljudi', koji su radili razne 'obične', ali i ne tako obične poslove.

Svi su odnekud morali krenuti, zar ne?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi