U fudbalu pronašli spas: Prodavali su sendviče, utovarali kamione i radili na skeli
Zvijezde Premijer lige BiH u mladosti su se na razne načine snalazile. Neki su prodavali sendviče, radili u internet klubovima, drugi opet iznajmljivali ležaljke na moru.

U fudbalu pronašli spas: Prodavali su sendviče, utovarali kamione i radili na skeli

Asmir Avdukić (FK Borac)

Dok slušamo o bogatim ugovorima koje premijerligaške 'face' svake godine spremaju u džep, lako je pomisliti kako je njima život doista jednostavan. 

Asmir Avdukić je karijeru počeo sa sedam godina u Rudaru iz Breze, gdje je i rođen 13. maja 1981. godine. Prvi ozbiljniji ugovor je potpisao sa Čelikom 2004. godine, a prije nego što je došao u zenički klub radio je na - građevini.

"Rano sam otišao od kuće, ali do tada sam pomagao ocu u građevinskim poslovima. Nije to bilo nimalo lako, tada sam dobio dobar motiv da pokušam nešto napraviti od svoga života. I danas pamtim riječi svog oca: 'Ako nećeš u Čelik, imam ja za tebe i fanglu i mistriju'", kazao nam je kroz smijeh Avdukić.

Jedno vrijeme se, također, snalazio i radeći u internet klubu.

Kroz karijeru Avdukić je nastupao još za Kamen Ingrad, Travnik, Slobodu, Radnik, Rudar Prijedor, Persepolic, te Borac čiji je i danas član. Bio je i jedan od trojice golmana koji su sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine putovali na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi