U Gani Essiena nazivaju licemjerom: "Sad je heroj, a kad je bio bolestan, nisi htio da mu dođeš?"

U Gani Essiena nazivaju licemjerom: "Sad je heroj, a kad je bio bolestan, nisi htio da mu dođeš?"

E. Škorić

Bivši reprezentativac Gane Junior Agogo umro je u 40. godini života nakon teške bolesti.

Agogo je odigrao 27 mečeva za Ganu, postigao je 11 golova, a 2008. je zabio pobjednički gol protiv Nigerije u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija, iako su tada popularne Crne zvijezde poražene od Kameruna u polufinalu.

Međutim, u utakmici za treće mjesto turnira Agogo je također postigao gol za Ganu u pobjedi 4:2 nad Obalom Slonovače.

Napadač je uglavnom igrao u Engleskoj: bio je član Nottingham Forresta, Sheffield Wednesdaya, Bristol Roversa, ali je također u karijeri nastupao i na Kipru, u Škotskoj i SAD-u.

Agogo je navodno pretrpio moždani udar 2015. godine i borio se sa svojim govorom nakon toga.

Mnogi su mu odali počast, pa i nekadašnji saigrač Michael Essien, no taj gest bivšeg igrača Chelseaja naišao je na osude u Gani.

Na Essienovu objavu u kojoj odaje počast nekadašnjem saigraču, stiglo je dosta odgovora koji se Essienu nimalo neće dopasti.

"Kada je Agogo bio bolestan, niko ga nije ni spominjao. Umro je i sada svi pišete o njemu. Gdje ste bili kada je ležao na postelji? Postao je heroj tek kada je umro", jedan je od statusa osobe iz Gane na Twitteru.

"Tvrdi da ste bili najbolji prijatelji, a vi ga niste ni obišli kada mu je bilo najteže. Razočaran sam. Jasno je da ste ga svi izbjegavali jer je bolestan. Ne morate sada kukavički da mu odajete počast", piše drugi korisnik.

"Ti si licemjer, zašto se Agoga prije nisi sjetio, već sada kada nas je napustio?", upitan je Essien u komentarima.

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Jeben tekst.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi