Mourinho: On je za mene kao sin, ja sam njegov "bijeli tata"

Poseban odnos ima s Essienom

Mourinho: On je za mene kao sin, ja sam njegov "bijeli tata"

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho samo s nekoliko svojih bivših igrača koje je trenirao ima dobar odnos, dok je s većinom u "poslovnom odnosu".

Mourinho se svijetu fudbala predstavio kao trener Porta s kojim je došao na tron Evrope, a onda je odlučio da se okuša u Chelseaju. Portugalac je ovom klubu donio titulu u prvoj sezoni, a jedino je izostala titula Lige prvaka.

Rijetki su igrači koji se mogu pohvaliti da su u dobrim odnosima s bivšim trenerima jer je poznato da Mourinho želi čisto poslovni odnos. Ipak, nekadašnji veznjak londonskog kluba Michael Essien za Mourinha je nešto posebno.

"Essien nije samo moj igrač, on je moj sin. Ja sam njegov 'bijeli tata'. On je vjerovatno jedini od igrača koji me odveo u svoj dom, u onaj pravi dom gdje je rođen. Bio sam u ulici gdje je kao dječak igrao fudbal i to je za mene nešto posebno. Zbog njega sam se zaljubio u Ganu i Accru gdje je nekada živio", rekao je Mourinho.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi