U Gradačcu spremni za spektakl
Sve spremno za subotnji spektakl

EHF Challenge Cup

U Gradačcu spremni za spektakl

Edmir Škorić

U subotu navečer sportska dvorana Gradačačkog sajma trebala bi biti nešto ispunjenija nego ranije, obzirom da rukometaši Gradačca počinju svoju evropsku avanturu. U grad Zmaja od Bosne stiže Xico Andebol iz Guimaresa (Portugal).

Dok će sve oči u subotu biti usmjerene ka Lisabonu gdje fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine igra svoj prvi susret baraža, Portugalci će gostovati u Gradačcu. Naime, u okviru trećeg kola EHF Challenge Cup-a Gradačac će kao domaćin ugostiti RK XIco Andebol iz Guimaraesa.

Ovaj susret na rasporedu je u subotu 14. novembra 2009. godine sa početkom u 17 sati, a u gradu Zmaja od Bosne nadaju se uspješnom početku jedne evropske avanture.  Iz tabora Zmajeva poručuju ugodan boravak gostujućem timu, sudijama i delegatu, dok svim posjetiteljima utakmice žele lijep sportski ugođaj i korektno i sportsko navijanje. Sve to, svakako, željeli bi začiniti pobjedom. Treba istaknuti da je EHF-ovd delegat iz Hrvatske, a sudijski par iz Izraela.

U subotu će biti 55. godina od kako je osnovan rukometni klub, pa će od 15 sati u Svečanoj sali u Skenderiji biti organizovana Svečana akademija, na kojoj su dobrodošli svi ljubitelji rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.