U Hajduku od napadača do stopera, a danas u FK Krupa: Uslovi su odlični, osjećam se kao kod kuće
Jelić (crveni dres) vjeruje da njegov novi tim može izboriti opstanak u Premijer ligi BiH

Jelić pristupio bh. premijerligašu

U Hajduku od napadača do stopera, a danas u FK Krupa: Uslovi su odlični, osjećam se kao kod kuće

Težak zadatak je pred nogometašima FK Krupa. Naime, Krupa zauzima posljednje mjesto nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi. 

Ipak, u ovom klubu vjeruju u opstanak, a jedna od glavnih uzdanica na tom putu svakako će biti zimsko pojačanje Krešimir Jelić (24).

Jelić če pojačati zadnju liniju bh. premijerligaša. Dolazi iz hrvatskog drugoligaša NK Sesvete, a juniorski staž je odradio u splitskom Hajduku gdje je bio velika nada.

"Nakon prvog sastanka sa čelnicima kluba dojmovi su bili vrlo pozitivni. Čak i u ljetnom prijelaznom roku bilo je kontakta sa Krupom i žao mi je što već tada nisam došao. Iako je klub trenutno na poziciji u kojoj jest, nakon provedena dva tjedna ovdje, vidim da klub ne zaslužuje ništa manje od Premijer lige. Ovdje su uslovi odlični i osjećam se kao kod kuće, što smatram da je veoma bitno pogotovo za novog igrača. Ne moram misliti ni o čemu drugom, i od prvog dana sam se posvetio treningu", priča Jelić za SportSport.ba.

Priznaje da i ne poznaje dobro stanje u Premijer ligi.

"Iskreno i ne poznajem previše ovu ligu, ali imam prijatelje koji su igrali i igraju na ovom nivou. Pitao sam ih o situaciji u Krupi i nisam čuo niti jednog lošeg komentara. Ovaj tim jednostavno nije imao sreće i dečki su trebali biti barem nekoliko pozicija ispred na tablici. Naravno da vjerujem da će Krupa ostati u Premijer ligi, inače ne bih ni došao ovdje. Dečki su me odlično prihvatili i atmosfera u svlačionici je odlična što je također veoma bitno za jedan tim".

U Hajduk stigao kao napadač, a sada nastupa na poziciji stopera. Otkriva i kako se to desilo, odnosno ko je glavni "krivac".

"Zanimljivo je što sam u Hajduk došao kao talentirani napadač. Hajduk tada osvaja nakon dugo godina juniorsko prvenstvo i kup Hrvatske, a ja sam te sezone postigao 11 golova. Dosta igrača s kojima sam tada dijelio svlačionicu igra za velike klubove, a neki igraju ili su nastupili za A selekciju Hrvatske. Vizija mog zadnjeg trenera tamo, Roberta Jarnija, bila je da igram stopera. Tako sam postao i na kraju ostao stoper. Poslije sam se odlučio okušati u Norveškoj, ali nisam tada mogao izdržati tako mlad i tako daleko od kuće. Otišao sam u Zagreb u NK Sesvete nakon kratke epizode u svom rodnom gradu, u NK Marsonija. Baš zato što sam tako drastično mijenjao sredine, nitko me nije znao ali sam se uvijek dokazao i uspio pokazati svoje kvalitete, pa tako ću i ovdje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa je svakako prava sredina za mlade igrače. Svjestan toga je i Jelić. Govorio je i o planovima za budućnost.

"FK Krupa je odličan izlog za igrače i bilo je lijepih izlaznih transfera. Ali ne gledam sada dugoročno, prva i jedina ambicija mi je sada dokazati se treneru i izboriti se za poziciju, pomoći klubu postići to što i zaslužuje, a naravno da je svakom igraču san zaigrati na velikim stadionima pred punim tribinama. Uspio sam osjetiti dio te atmosfere kada sam nastupao u prijateljskim utakmicama za prvi tim Hajduka. Dakako da se rado prisjetim tih dana i tog neopisivog osjećaja jednom klincu od 18 godina kojemu je to jedini san. Jedva čekam nastavak prvenstva, želim nam svima da nas zaobiđu povrede i uz ovu ozbiljnost koju imamo, mislim da je to dovoljno da postignemo naš cilj", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba novi član FK Krupa Krešimir Jelić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi