U Hrvatskoj ništa novo: Nova odlična partija Jusufa Nurkića
Foto: kkcedevita.hr

Nurkić odličan

U Hrvatskoj ništa novo: Nova odlična partija Jusufa Nurkića

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su u prvom susretu polufinala hrvatskog prvenstva ekipu Jolly Šibenik rezultatom 77:53, a ponovo je sjajnu partiju pružio bh. centar Jusuf Nurkić.

Cedevita je u ovu seriju ušla kao veliki favorit, što su pokazali već u prvom duelu. Nakon što su prvu dionicu dobili 22:15, sjajnom igrom u drugoj četvrtini su potpuno razbili ekipu iz Šibenika. Gosti su u ovom dijelu igre ubacili samo četiri poena, te su izgledali potpuno razbijeno.

Nakon 20 minuta igre Cedevita je imala već 21 poen prednosti, 42:21, pa je nastavak susreta bio samo puka formalnost za domaće košarkaše.

Laganom igrom u nastavku, Cedevita je sačuvala prednost, pa su na kraju upisali pobjedu od 24 poena prednosti, te su poveli s 1:0 u seriji.

Jusuf Nurkić je ponovo bio odličan. Ubacio je 15 poena za 14 minuta na parketu, a imao je i pet skokova, te dvije blokade. Miro Bilan je predvodio Cedevitu sa 17 poena, dok je Katura za goste ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.