U Leipzigu nastala afera zbog - frizera
EPA

Direktor je zapanjen...

U Leipzigu nastala afera zbog - frizera

Poraz koji je Leipzig doživio prošlog vikenda od Eintrachta (2:0) digao je ozbiljnu prašinu u ovom timu.

RB Leipzig ove sezone bilježi odlične rezultate i trenutno je na vrhu Bundeslige, s bodom više od Bayerna, no posljednji poraz koji su doživjeli rezultirao je pravom panikom u klubu. A razlog je nesvakidašnji.

Naime, u javnost je procurilo to da su igrači Ethan Ampadu, Youssouf Poulsen, Amadou Haidara, Dayot Upamecano i Christopher Nkunku uoči same utakmice u hotel doveli poznatog londonskog frizera Sheldona Edwardsa kako bi sredili svoje frizure.

Saznavši za cijelu priču, klupski čelnici, uključujući i trenera Juliana Nagelsmanna, žustro su reagovali...

"Da ste me u nedjelju pitali koja je od 12 ekipa, koje su igrale mečeve u subotu, išla kod frizera prije utakmice, kladio bih se na 100.000 eura da to nije Leipzig. Zapanjen sam", rekao je sportski direktor ovog bundesligaša Ralf Rangnick.

Svi u klubu sanjaju da mogu na kraju osvojiti Bundesligu, što bi bio historijski uspjeh, ali očito je kako igrači nisu maksimalno skoncentrisani na to.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moramo se odlučiti, ili ćemo ići naprijed i osvojiti titulu, ili ćemo stati i biti kao većina kluba. Mi nismo Bayern ili Borussia, svaki minut na treningu moramo iskoristiti pametnije od njih, ali to ne vidim uvijek. Da nismo najbolji u ligi jasno bi bilo svima kada bi pogledali našu igru 11 na 11 na treningu... Igrači sami odlučuju hoće li biti šampioni ili ne. Ne moraju mi to reći, vidim na terenu ili na treningu kako stvari stoje, a ono u srijedu nije djelovalo kao odluka da budemo prvi..."

Čelnici kluba su u međuvremenu sve interno riješili s igračima, koji su, shvativši da su pogriješili, uputili izvinjenje.

Top Komentari

tuzlaak
Cuj klub nasto 2009. da bude sampion...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije