"U Madridu nas očekuje italijanski derbi"

Vlatko Glavaš prognozira mečeve Lige prvaka

"U Madridu nas očekuje italijanski derbi"

Edmir Škorić

Večeras je na programu osam susreta 3. kola grupne faze Lige prvaka i to u grupi E, F, G i H. Za posjetioce SportSport.ba portala ishode mečeva prognozirao je trener tuzlanske Slobode, Vlatko Glavaš.

GRUPA E: Roma - Basel, Bayern - Cluj

"Mislim da Roma nije krenula najbolje u Ligi prvaka, ali činjenica je da igraju sve bolje i da dočekuju slabijeg od sebe, iako i Basel nije bezopasan. Bayern je, bez sumnje, apsolutni favorit protiv Cluja. Bavarci su u trendu, igraju dobro, a vratio im se i Gomez."

GRUPA F: Spartak - Chelsea, Marseille - Žilina

"Nisam nešto siguran u ovaj 'ruski' okršaj, odnosno koliko će na to utjecati Roman Abramovič. Ali, Chelsea je favorit, igra lijep fudbal ove sezone, imaju dobre igrače i dobrog trenera. Marseille je puno bolja ekipa od Žiline. Slovacima je uspjeh i to što su ušli u grupnu fazu i mišljenja sam da oni nemaju nekih većih ambicija. Drago mi je što igra i naš Vladavić."

GRUPA G: Real Madrid - Milan, Ajax - Auxerre

"Grupa G je daleko najzanimljivija. Auxerre igra dosta tvrdo, ali moj favorit je Ajax, posebno zbog stadiona i ambijenta u kojem će utakmica biti odigrana. Igrači Ajaxa navikli su na to i pred njima je da obraduju svoje navijače. Bit će strašna utakmica na Bernabeu. Ovo bih nazvao 'italijanskim' derbijem, jer će Mourinho igrati svoj italijanski stil. Zbog domaćeg terena, malu prednost dajem Realu, ali u ovoj utakmici je apsolutno sve moguće."

GRUPA H: Braga - Partizan, Arsenal - Shakhtar

"Arsenal je, po mom mišljenju, favorit i ovo je također utakmica vrijedna svake pažnje. Partizan u Bragu sigurno ide da se nadigrava i srbijanski predstavnik je pokazao da ima kvalitet za Evropu, ali blagu prednost dajem Bragi koja igra dobro kod kuće."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.