U Madridu se već kaju zbog meča River - Boca: "Nismo očekivali ovakav pritisak"

Nevjerovatna potražnja za ulaznicama

U Madridu se već kaju zbog meča River - Boca: "Nismo očekivali ovakav pritisak"

Endin Čaušević

Revanš utakmica finala Copa Libertadores između River Platea i Boce Juniors će konačno biti odigrana 9. decembra, ali u Madridu na Santigao Bernabeu.

Ovi klubovi trebali su igrati revanš meč prije sedam dana na Monumentalu, no nakon što su navijači Rivera napali autobus igrača Boce utakmica je odgođena. Bilo je priče da bi se meč trebao igrati na stadionu Rivera, ali su fudbaleri Boce bili izričito protiv toga.

Nakon toga tražio se stadion gdje će se igrati najveći svjetski derbi, a iako se mislilo da će to biti u Dohi na kraju je odlučeno da se meč odigra u Madridu i to na Santiago Bernabeu. U Real Madridu su se već pokajali zbog te odluke jer su dobili nevjerovatne upite za ulaznice.

Kraljevski klub je kao vlasnik stadiona jedan od organizatora ove utakmice i zaduženi su za prodaju ulaznica. Iz Madrida su poručili da su dobili za 24 sata nevjerovatnih 150 hiljada zahtjeva za ulaznice meča River-Boca. U Realu nisu navikli na takav pritisak, te su tražili pomoć od CONMEBOL-a.

Poznato je da čak 70.000 Argentinaca živi u Španiji i zbog toga je odlučeno da se ovaj meč odigra u Madridu. Ipak, nije isključeno da i u Madridu bude nereda jer se nezadovoljstvo navijača koji ne mogu do ulaznica već uveliko pojavilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije