U Makedoniji realizovan najveći transfer u historiji te zemlje

Stojanovski rekorder

U Makedoniji realizovan najveći transfer u historiji te zemlje

A. Čaušević

Čini se da i igrači koji igraju u Makedoniji počinju bolje kotirati na tržištu od onih u Premijer ligi BiH. 

Naime, Renova je uspjela prodati Vlatka Stojanovskog u Nimes za čak 1.5 miliona eura. Najveći je to transfer u historiji makedonske Prve lige.

Ovaj 22-godišnji napadač iza sebe ima odličnu sezonu koja mu je donijela prelazak u jednu od najjačih evropskih liga, francusku Ligue 1.

Prethodni rekorder makedonskog fudbala bio je Jonathan Balotelli koji je 2017. godine iz Vardara prešao u katarsku Al-Gharafu za 600.000 eura.

Inače, rekorder Premijer lige BiH je i dalje Gojko Cimirot koji je 2015. godine iz Sarajeva prešao u PAOK za 1.3 miliona eura.

Top Komentari

DamirT
Po naslovu covjek bi rekao da su ga prodali za 10 miliona,a ne za 200 hiljada vise od Sarajeva...
0 1
Avayan
E velike razlike u p.m.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi