U meču prepunom šansi Bayern i Leipzig odigrali 'nulu'

Podjela bodova u derbiju

U meču prepunom šansi Bayern i Leipzig odigrali 'nulu'

S. Grebović

Kolo broj 21 u Bundesligi donijelo nam je veliki sraz prve dvije ekipe na tabeli, Bayerna i RB Leipziga u kojem su na kraju mreže mirovale.

Aktuelni prvak je od samog starta nametnuo svoj tempo igre i držao loptu u svom posjedu. Na prvu veliku šansu čekalo se do 40. minute kada je Robert Lewandowski primio dobar pas unutar šesnaesterca i pucao u donji desni ugao, ali mu je šut skrenuo jedan protivnički igrač.

Gosti su na početku drugog poluvremena ozbiljno zaprijetili i to u razmaku od svega tri minute. 

Timo Werner se nakon jedne kontre našao u odličnoj poziciji za gol i kada su već svi mislili da će napadač Leipziga poentirati, lopta je završila par metara od gola. Veliki promašaj. Nedugo zatim Marcel Sabitzer je odlično reagovao i prvi stigao na jednu odbijenu loptu, ali je opalio visoko iznad gola Neuera.

U 54. minuti jedna konfuzna situacija. Dayot Upamecano je napravio nespretan faul u svom kaznenom prostoru zbog čega je Marco Fritz pokazao na "kreč". Nedugo zatim, nakon konsultacije sa VAR sobom sudija ovog meča je poništio ovu odluku jer su se igrači Bayerna prethodno nalazili u nedozvoljenoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su do kraja pokušali stići do gola u čemu nisu uspjeli, dok su se gosti uglavnom oslanjali na kontre, ali je ostalo početnih 0:0. 

Tim sa Allianz Arene tako je zadržao lidersku poziciju sa 43 boda, dok je Leipzig na mjestu ispod sa bodom manje. Time su i jedni i drugi propustili veliku priliku da pobjegnu pratiocima na tabeli budući da je Borussija Dortmund jučer poražena u Leverkuzenu, a njen imenjak iz Monchengladbacha danas nije igrao svoj meč zbog vremenskih (ne)prilika.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
E utakmice sudija svira Bayernu nepostojeće prekršaje pa i ovaj komentator u jednom trenutku kaže ovo nema smisla više Miler izgleda ko da ga tramvaj udario hahaha koja gluma
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi