U MNK Centar razočarani odlukom N/FSBiH

Oduzeti bodovi

U MNK Centar razočarani odlukom N/FSBiH

Na danas održanoj sjednici Disciplinske komisije N/FSBiH donesena je odluka da se MNK Centar kazni sa 1.000 KM i oduzimanjem šest bodova. 

Kao razlog navedeno je to što je u utakmici protiv Željezničara nastupio igrač po imenu Nermin Jusić, koji uopšte nije bio u zapisniku, a sa ovom kaznom u MNK Centar se nikako ne mire. 

Na zvaničnoj stranici kluba objavljeno je saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

"Ko radi taj i griješi, greške se dešavaju i sigurno da treba biti posljedica za povredu materijalnih prava, međutim postavlja se pitanje ko je sve pogriješio, a ko je kažnjen. Šta je radio treći sudija (osim što je uzeo dnevnicu) prilikom identifikacije igrača, a šta delegat, kako to da su oni sve uradili po pravilima a nastupio igrač koji nije na spisku? Predstavnik kluba, odnosno osoba koja je pravila spisak, treći sudija, delegat mogu biti kažnjeni, ali zašto da igrač Nermin Jusić dobije šest utakmica neigranja, zbog čega? Možda je sam sebe skinuo sa spiska ili je možda on taj isti spisak pravio?

Primjera radi, na istoj utakmici igrač MNK Željezničar je u više navrata vrijeđao sudiju i na kraju dobio crveni karton, poslije čega ga je na terenu pred ostalim akterima i pljunuo, naravno uz veliki broj psovki a za to je kažnjen minimalnom kaznom. To nam daje primjer da je bolje pljunuti sudiju, pa čak i udariti, nego biti izostavljen greškom sa spiska. 

Nažalost ovo je odraz cjelokupnog stanja u sportu, pa i futsalu, a ljudi koji su zaduženi da donose odluke u raznim komisijama vjerovatno i ne znaju da se ovaj sport igra sa loptom 'četvorkom'. Lijepa uvertira pred nastupajući derbi Premijer futsal lige BiH. Još jednom bravo za 'sportske radnike' u raznim komisijama kojima su kompjuteri i strani jezici baš strani", navodi se na kraju objave MNK Centar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi