U Monacu ne sjede skrštenih ruku: Našli zamjenu za Mbappea
Foto: EPA

Pojačanje vrijedno 10 miliona eura

U Monacu ne sjede skrštenih ruku: Našli zamjenu za Mbappea

Ekipa Monaca ostala je bez mnogo važnih igrača tokom ovog prelaznog roka.

Ipak, uprkos najvećem interesu za njihovog napadača Kyliana Mbappea, njega još uvijek nisu prodali. Bez obzira na to što su uspjevali odoljevati ponudama evropskih velikana tokom prvog mjeseca prelaznog roka, čini se da su i oni svjesni da im to neće poći za rukom u drugom dijelu.

Upravo zbog toga krenuli su u potragu za njegovom zamjenom, a to bi trebao biti Adama Diakhaby iz Rennsea. Riječ je o krilnom napadaču koji ima samo 21 godinu, a kojeg bi Monaco trebao platiti oko 10 miliona eura. On je tokom prošle sezone odigrao 25 mečeva za Rennes te je postigao četiri gola u Ligue 1.

Podsjetimo, Monaco je tokom dosadašnjeg dijela prelaznog roka ostao bez Benjamina Mendyja (Manchester City 57 miliona eura), Bernarda Silve (Manchester City 50 miliona eura), Tiemoue Bakayoka (Chelsea 40 miliona eura), Valerea Germaina (Marseille 8 miliona eura), Abdou Dialloa (Mainz 5 miliona eura) i Corentina Jeana (Toulouse 3,5 miliona eura). 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S druge strane, u klub su stigli Youri Tielemans za 25 miliona eura iz Anderlechta, Kongolo za 15 miliona eura iz Feyenoorda, Meite iz Zultea za osam miliona eura, Jordi Mboula za tri miliona eura te Dieg Benaglio kao slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi