U Mostaru obilježena godišnjica smrti Salema Halilhodžića
Foto: Novasloboda.ba

Sjećanje na Salema

U Mostaru obilježena godišnjica smrti Salema Halilhodžića

Rodbina, prijatelji, bivši saigrači, funkcioneri Veleža obilježili su danas na Gradskom groblju Sutina u Mostaru godišnjicu smrti legendardnog Veležovog fudbalera i trenera Salema Halilhodžića.

Na današnji dan prije godinu dana u Beču je prestalo kucati Halilhodžićevo srce, a nekoliko dana kasnije sahranjen je na mostarskom Gradskom groblju. Salem Halilhodžić jedan je od najboljih igrača i strijelaca Veleža u historiji kluba.

Postogao je ukupno 220 pogodaka u crvenom dresu, a kasnije je sa uspjehom obavljao dužnost trenera u omladinskoj školi, potom i u prvom timu. Pred smrt je bio direktor Akademije Al Itihada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.