U Mostaru odigran šesti Božićni rukometni turnir

U organizaciji HŽRK Zrinjski

U Mostaru odigran šesti Božićni rukometni turnir

U organizaciji HŽRK Zrinjski proteklih dana u Mostaru je odigran šesti po redu međunarodni Božićni turnir „Mostar 2013“ pod primjerenim nazivom „Poklon roditeljima i gradu“. 

Ljepota rukometa koje su nam prezentirale djevojke u 23 utakmice, 250 djevojčica učinile su jednu veličanstvenu sliku kakva se rijetko događala ili događa i ne samo kod nas već i šire.

U kategoriji U 12 prvo mjesto pripalo je ekipi Orkana, drugo mjesto je pripalo ŽRK Knežopoljka a treće RK Trebjesa. Najbolji golman bila je Monika Prskalo iz HŽRK Zrinjski, dok je najbolji strijelac turnira bila Jovana Ilić koja je ujedno ponijela i titulu najboljeg igrača.

U kategoriji U14 pobjednik je ŽRK Ivanić, drugoplasirane su bile rukometašice Knežopoljke a trećeplasirana Katarina. Najboljim golmanom proglašena je Patricija Hren iz RK Orkan, najbolji strijelac bila je Lana Jarak iz Katarine, dok je najbolja igračica Jelena Vrančić iz HŽRK Zrinjski.

Trofej je u kategoriji U16 pripao domaćinu, drugoplasirani je bio RK Orkan, a trećeplasirani ŽRK Ivanić. Najbolji golman u ovoj konkurenciji bila je Marta Gudelj, najbolji strijelac Lucija Ercegović iz RK Orkan a najbolja igračica Nikolina Čutura iz HŽRK Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.