U napadu na autobus povrijeđen i policajac
Foto: EPA

Vozio motocikl ispred autobusa

U napadu na autobus povrijeđen i policajac

Midhat Šljivak

Eksplozija bombe u blizini autobusa ekipe Borussije pred duel s Monacom u četvrtfinalu Lige prvaka, potresla je fudbalski svijet.

U napadu na autobus koji je prevozio igrače tima iz Dortmunda iz hotela prema stadionu, povrijeđen je španski fudbaler Marc Bartra. On je slomio zglob ruke, te je zadobio posjekotine od stakla i sinoć je podvrgnut operaciji.

Međutim, nije Bartra jedini koji je povrijeđen u eksploziji. Njemački mediji su dobili potvrdu da je i policajac koji je vozio motocikl ispred autobusa također zadobio povrede, ali srećom one nisu opasne po život. 

Kako je saopšteno, pripadnik policije je u velikom šoku nakon eksplozije. Nije u mogućnosti da radi i trebaće mu određeni vremenski period za oporavak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napad na autobus Borussije pomjerio je i meč protiv Monaca, koji će se igrati večeras u terminu od 18:45.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi