U Napulju se sprema još jedna velika izdaja

Milik ide u redove ljutog rivala?

U Napulju se sprema još jedna velika izdaja

E. Čaušević

Poljski napadač Arkadiusz Milik na kraju ove sezone mogao bi napustiti ekipu Napolija.

Milik s Napolijem ima ugovor na još godinu dana, ali je u nekoliko navrata odbio da produži saradnju. Napolitanci su ponudili Miliku novi ugovor, no Poljak nije pristao na uslove koje mu nude, te je sve izglednije da će ga klub prodati ovog ljeta.

Italijanski mediji jutros bruje o tome da će Milik najvjerovatnije nastaviti svoju karijeru u dresu Juventusa i tako zabiti nož u leža Napoliju. Istu stvar prije četiri godine uradio je Gonzalo Higuain koji je najomraženiji lig u Napulju.

Corriere dello Sport piše da je Milik već neko vrijeme u kontaktu sa Starom damom, te da je Maurizio Sarri pokazao veliku želju da Poljak na kraju sezone dođe u Juve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je za njega postavio cijenu od 50 miliona eura koju će Juventus bez problema platiti. Napolitanci ne mogu povisiti cijenu jer njegov ugovor ističe narednog ljeta, te žele izbjeći opciju da on ode kao slobodan igrač.

Ovaj 26-godišnji napadač u Juventus bi trebao doći upravo umjesto Higuaina koji će na kraju sezone najvjerovatnije napustiti Staru damu. Milik je u dresu Napolija odigrao 110 mečeva, te je zabio 46 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije