U neredima poginulo preko 70 ljudi

Nakon derbija Al Masryja i Al Ahyja

U neredima poginulo preko 70 ljudi

E. Škorić
Teme:

U srijedu su se u Egiptu dogodili veliki neredi nakon prvenstvene nogometne utakmice između Al Masryja i Al Ahyja. Poginule su najmanje 73 osobe.

Masry je u derbiju 17. kola slavio s 3:1 protiv Ahlyja, a onda su domaći navijači ušli u teren i počeli ganjati protivničke igrače, koji su bježali po stadionu, tražeći skrovište u svlačionicama, televizijskim studijima...

Prema dosadašnjim informacijama, stradale su 73 osobe, a više od sto ih je povrijeđeno.

"Zaštitari su nas napustili, nisu nas branili. Jedan je navijač upravo preminuo pred mojim očima u svlačionici", rekao je igrač Ahlyja Mohamed Abou-Treika, koji se telefonom javio iz svlačionice, a Mohamed Barakt je dodao:

"Ljudi umiru, vidimo mrtva tijela svuda oko nas. Nema zaštitara da nas štite".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.