U Nigeriji izrešetan autobus, povrijeđeno pet fudbalera koji su putovali na daleko gostovanje

Put koji traje 14 sati

U Nigeriji izrešetan autobus, povrijeđeno pet fudbalera koji su putovali na daleko gostovanje

E. Čaušević

U Nigeriji se desila pucnjava na autobus u kojem su bili fudbaleri premierligaša Ifeanyji Ubaha koji su putovali na gostovanje kod Kano Pillarsa.

Igrači ovog tima uputili su se na putovanje koje traje čak 14 sati, a nakon što su prešli skoro polovinu od 822 kilometara desila se velika tragedija. Naime, nepoznati pljačkaši su pucali na ovaj autobus, a ozbiljne povrede zadobilo je pet fudbalera, te vozač autobusa.

Ovo nije rijetkost da se dešava u Nigeriji jer su mnogi klubovi u finansijskim problemima, pa su prisiljeni da autobusima putuju na daleka gostovanja koja traju nekada i cijeli dan.

Na svu sreću nije bilo smrtno stradalih jer su vozila hitne pomoći brzo stigle da pruže pomoć povrijeđenim fudbalerima i vozaču. Oni su sada u bolnici i van životne opasnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi