U Njemačkoj popusta nema: Ostaju bez licence za takmičenje jer nemaju krova
(Foto: Twitter Karlsruher)

Karlsruher u teškoj poziciji

U Njemačkoj popusta nema: Ostaju bez licence za takmičenje jer nemaju krova

Midhat Šljivak

Da bi dobili licencu za igranje u Prvoj i Drugoj Bundesligi njemački timovi moraju ispunjavati zaista vrhunske uslove.

Gotovo da niko ne može prevariti sistem, a Fudbalski savez Njemačke svoje odluke sprovodi bez ikakvih popusta.

Tako bi ekipa Karlsruhera mogla ostati bez mjesta u Drugoj Bundesligi naredne sezone. Ovaj tim je na pragu plasmana u viši rang takmičenja, ali problem sa krovom na stadionu im neće biti oprošten.

Wildparkstadion prolazi kroz proces renoviranja. Sve tribine su dobile krov, osim južne za koju Vijeće grada nije dalo dozvolu za gradnju i počela je gradnja bez krova.

Zato je rukovodstvo Karlsruhera podnijelo zahtjev da ipak odigraju sezonu bez tribine. Međutim, DFB je to odbio i ovaj tim će morati ispuniti sve uslove ako želi dobiti licencu z atakmičenje.

"U teškoj smo situaciju. Gradsko Vijeće je protiv izgradnje južne tribine, a nismo dobili pozitivan odgovor od DFB-a da igramo bez nje. Učinićemo sve što je u našoj moći da riješimo problem", rekao je izvršni direktor kluba Michael Becker.

Četiri kola prije kraja prvenstva Karlsruher je u jako dobroj poziciji za plasman u Cvajtu. Drugi su na tabeli sa 55 bodova i ispred njih je samo Osnabruck.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ipak, na kraju bi ispred njih mogao završiti jedan od timova koji su trenutno na trećoj i četvrtoj poziciji. Wehen ima tri boda manje, Hallescher šest, a u igri je još 12 bodova.

Sudbina ovog njemačkog tima biće poznata vjerovanto na kraju sezone.

Top Komentari

trifunovicmitar
Karlsruhe se bori za ulazak u viši rang...hahahaha...bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi