U Norveškoj postignuta dva gola, a oba mogu konkurisati za Puskas gol godine

Golovi za divljenje

U Norveškoj postignuta dva gola, a oba mogu konkurisati za Puskas gol godine

S. Grebović

Golovi kakve nemamo priliku gledati tako često na našim terenima.

Fudbalsko prvenstvo u Norveškoj, kao i u drugim skandinavskim zemljama je tek počelo, a razlog tome su vremenske prilike koje vladaju u tom dijelu Evrope u toku godine.

Tako je za vikend u okviru norveške Eliteserien lige odigrano 3. kolo u kojem smo na dvije utakmice vidjeli dva zaista maestralna pogotka. 

Ekipa Valerenge je uspela da savlada Tromso sa visokih 4:1, a jedan od najlepših golova viđen je u toj utakmici. Strelijac za 3:0 bio je napadač iz Nigera Chidera Ejuke.

Trčao je čitavih 60 metara, prevario dva odbrambena igrača, ali i golmana i rutinski pogodio za 3:0.

Uživajte u njegovom potezu:

Drugi, a po mnogima možda čak i ljepši, postigao je 19-godišnji Ola Brynhildsen.

Ovaj vezista i predstavlja jednog od najtalentovanijih igrača Evrope u svom uzrastu. On je dao jedan od tri gola za pobjedu svog Stabaeka protiv Rozenborga od 3:1, u čijoj ekipi ni ovog puta nije bilo našeg U21 reprezentativca Besima Šerbečića.

Nakon 3 odigrana kola vodeće su ekipe Vikinda i Bodoa sa maksimalnih 9 bodova, dok su po sedam sakupili Molde i Odd.


 

Top Komentari

Zoilomas
Prvi ne bas gold godine drugi mozda
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti