U Parizu iz poraza nisu ništa naučili: Thomas Tuchel ostaje na klupi PSG-a!
Njemački stručnjak se u karijeri ne može pohvaliti velikim brojem trofeja. PSG je preuzeo zbog njih, ali će se morati zadovoljiti samo trofejima u Francuskoj (Foto: EPA)

Dobio novi ugovor

U Parizu iz poraza nisu ništa naučili: Thomas Tuchel ostaje na klupi PSG-a!

M. Šljivak

Francuski prvak PSG donio je odluku o treneru Thomasu Tuchelu.

Njemački stručnjak dobiće novi ugovor i na klupi Parižana ostaće do ljeta 2021. godine.

Tuchel je bio izložen velikim kritikama nakon što je tim ispao iz Lige prvaka u nevjerovatnom preokretu od Manchester Uniteda.

Mnogi smatraju da je upravo Tuchel najodgovorniji za ispadanje Svetaca. Njegova kukavička taktika u revanšu je skupo plaćena i PSG je ispao iz osmine finala Lige prvaka.

Međutim, bez obzira na to rukovodstvo francuskog prvaka mu vjeruje. Odlučili su mu produžiti ugovor i on će na klupi ostati do juna 2021. godine.

Naravno, sa novim ugovorom dobio je i povišicu. Prethodna plata mu je iznosila nešto više od pet miliona eura, no novi uslovi nisu poznati.

Navodno je za Tuchela interes pokazivao minhenski Bayern. Vidjeli su ga kao zamjenu za Niku Kovača, ali je PSG brzo reagovao i produžio je saradnju sa njemačkim stručnjakom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako će Tuchel imati novu šansu da pokuša osvojiti Ligu prvaka. Taj trofej je glavni cilj kluba i čine sve kako bi do njega i došli.

Za ljeto su najavljena i nova pojačanja. Tuchel bi mogao dobiti još zvijezda u tim i na njemu je samo da sve dobro sklopi i da krene po trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi